Spiegeltje spiegeltje aan de wand……

Er zijn veel momenten op een dag dat ik met mezelf in overleg ben. Afwegingen te maken, beslissingen te nemen, richtingen te kiezen. Voor de meeste dagelijkse uitdagingen kan ik dat prima met mijzelf. Goed voelen is trouwens ook een essentieel onderdeel van dit proces. Wat voel ik en wat gebeurd er met dit of door dit gevoel. Welk gedrag en handelingen laat ik zien.  Letterlijk even in de spiegel mijzelf aankijken en mijzelf vragen stellen.

Vastgelopen

Het gebeurd ook dat ik ergens in vastloop. Een patroon bemerk dat ik wil doorbreken. Een ander gezichtspunt met andere vragen nodig heb om een (nieuwe) stap te maken. En soms wil ik mij ergens in verdiepen en verder groeien. Het zijn die momenten dat ik iemand zoek die past bij mijn ontwikkelingsbehoefte.  De afgelopen 20 jaar heb ik daardoor verschillende coaches, trainers en opleiders gehad die mij hielpen bij (persoonlijk) leiderschap, loopbaan richting onderzoeken, sprekers- en presentatietraining, stem coaching, feminine presence, systeem opstellingen, ademhaling, meditatie en zo nog wel meer voorbeelden. Zoals je kan lezen lopen cognitieve, fysieke, energetische en spirituele zaken hier naast en met elkaar.

“Een spiegel werkt als het je alle hoeken kan laten zien, voelen en ervaren, ook die donkere.”

Cognitie, fysiek, energie en spiritualiteit zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit een holistische gedacht zie ik dat we bestaan uit materie en energie. Om te groeien en de uitdagingen van het leven aan te gaan heb je soms het een nodig om op te richten soms het ander, echter altijd is het onlosmakelijk verbonden met elkaar en zal het doorwerken.
Een spiegel werkt als het je alle hoeken kan laten zien, voelen en ervaren, ook die donkere. Vanuit het hier en nu. Wat dient zich op dit moment aan wat bekeken mag worden.

Wil jij mijn spiegel zijn?

Onlangs kwam er iemand op mijn pad die mij vroeg zijn spiegel te zijn. Juist die verdieping met hem te maken vanuit die holistische gedachte op een belemmering waar hij in zijn werk ‘last’ van had. Cognitief was de uitdaging niet, beredeneren en analyseren was makkelijk, echter voelen, doorvoelen, aankijken en helen wel. Om zo professioneel de stappen te kunnen maken die hij wenst. Volledig in zijn kracht en potentieel te staan.
Heel fijn om zo onverwacht een bijdrage te leveren aan de empowerment van mannen en vrouwen.
Mocht je ook behoefte hebben aan een spiegelgesprek om je te laten ervaren wat het is om op verschillende manieren met jezelf aan het werk te gaan. Heb je een thema of uitdaging in je professionele of ondernemende leven waar je eens met een andere blik naar wilt kijken.
Mijn spiegel staat klaar voor jou.
“Mijn passie en wens is een bijdrage te leveren aan de empowerment van vrouwen én mannen zodat jij in je volledige kracht en potentieel een verschil kan maken”