Procesbegeleider2022-03-15T21:16:44+00:00

Panta rhei betekent alles stroomt.

Een goed lopend proces stroomt als een rivier. Er komt telkens nieuw water bij waardoor de stroming veranderd of er een botsing komt. Wanneer dit gebeurd is het mogelijk dat het beoogde resultaat waarvoor het proces in gang werd gezet niet meer helder is. Met deze nieuwe elementen kunnen we dan aan het werk. Ik kom graag om de weg samen met jullie weer te effenen.

Met lef een onafhankelijke rol

In complexe situaties de andere blik vertegenwoordigen en die uitspreken. Daadkrachtig en met lef benoemen wat nog niet be- of genoemd is. Ik schuw geen moeilijke onderwerpen of taboes. Daar waar het nodig is het ongenoemde te benoemen is waar ik sta. In verbondenheid de volgende stap nemen.

Webmaker en bruggenbouwer

Op relatie, inhoud en proces spin ik het web wat nodig is om het doel te bereiken. Ik bouw een brug om verbindingen te leggen. De mens in de basis om toekomstbestendig de doelen te realiseren. Mijn softskills komen hier optimaal tot zijn recht. Intuïtief handelend op een persoonlijke, warme, humorvolle en professionele manier. De smeerolie om gezamenlijk doelen te realiseren.

Complexiteit ontrafeld

Daar waar meerdere belangen of partijen samen werken gebeurd er veel ‘onder de oppervlakte’. Dit zichtbaar maken en omzetten naar wat nodig is om het doel te bereiken of te benoemen. Ik zorg voor de creatieve en realistische verbindingen. Ben scherp waar nodig en flexibel waar gevraagd.

Laatste nieuws

Ik houd u op de hoogte

MOED

Afgelopen zondag bracht ik een dag in stilte door. Een stilte retraite dag bij mijn yoga school. De hele dag niet praten. Geen telefoon. Geen oogcontact. Geen knikjes

I wouldn’t change anything

"I wouldn't change anything. If i went back and change one thing i didn't like, i loose everything. Although it was a bad thing. I would loose what

Proeverij authentiek leven

𝐻𝑜𝑒 𝑧𝑖𝑡 𝑑𝑎𝑡 𝑑𝑎𝑛 𝑚𝑒𝑡 𝑖𝑛𝑡𝑢𝑖̈𝑡𝑖𝑒? 𝐸𝑛 𝑑𝑒 𝑤𝑒𝑡 𝑣𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝑎𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑘𝑘𝑖𝑛𝑔𝑠𝑘𝑟𝑎𝑐𝘩𝑡? 𝐽𝑒 𝘩𝑎𝑟𝑡 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑖𝑒? Zomaar vragen die in de proeverij Brain&Mind voor Twentse Kracht afgelopen donderdag aan bod kwamen.

Filmfestival InScience moest in 2020, zoals velen, online. Dat betekende zowel voor ons als voor onze moderatoren nieuwe uitdagingen. Martine in de studio, sprekers via Zoom en publiek thuis op de bank. Ik was enorm onder de indruk van hoe Martine deze uitdaging aanging. Soepel modereerde zij een panelgesprek én hield zij aandacht voor interactie met het publiek via MentiMeter. Zonder haar enthousiasme en scherpte op de inhoud te verliezen.

Kiki Kolman, InScience Filmfestival

“Martine was voor ons Dagvoorzitter op de REP Recruitment Inspiration day, een inhoudelijk en netwerk event voor prominenten in de industrie. Martine heeft op professionele wijze invulling aan haar rol gegeven, zowel tijdens de voorbereiding, als op de dag zelf. Ze heeft zich snel verdiept in onze klantwereld en de gekozen thema’s. Ze bracht frisse, creatieve en realistische inbreng tijdens de voorbereiding en deed het uitstekend op de dag zelf; gedegen, maakte een prima klik met de doelgroep, hield de tijd goed in de gaten en was op gepaste momenten prettig scherp. Tevreden klant dus en zou haar zeker weer inhuren.”

André Poorterman, Eigenaar Mavein & REP-recruitment

“Ik zou Martine Witteveen als dagvoorzitter omschrijven als: creatief, professioneel en flexibel. Tijdens haar rol als dagvoorzitter van Cleantech Tomorrow 2018 speelde ze in op het publiek, straalde ze rust en bekwaamheid uit op het podium én was ze zowel in de voorbereiding als tijdens het event zelf voorbereid en professioneel. Ik prijs haar zelfstandigheid en flexibiliteit waardoor ze de organisatie ontlaste voor en tijdens het event. Zowel off stage als on stage een daadkrachtige persoonlijkheid waar ik erg prettig mee heb kunnen samen werken als evenementenorganisator.”  

Loes Brijker over Martine, Evenementen bureau DeCampagne fabriek. Organisatie Cleantech Tomorrow congres.
“Martine is een innemen-de persoonlijkheid die met haar humor en empatische stijl een open en prettige sfeer kan creëren. Zij is scherp, stelt vragen die gesteld moeten worden en zorgt voor een goede opbouw en afsluiting van het gesprek”
Christian Lorist, Regiomanager VNO-NCW

Martine, een sprankelende, scherpe, alerte meedenkende, goed geklede vakvrouw die zowel soft als hard skills bezit en deze passend inzet in situaties die hier om vragen.

Wilco Westerik, Tegenlicht Apeldoorn Meetup organisator

“Martine is een dagvoorzitter die helder en duidelijk, maar toch wel strak in de regie, een bijeenkomst leidt. Is altijd goed voorbereid en adrem als er een spontane discussie ontstaat.”

Jan Haverkamp, Programmamanager Platform Techniek Stedendriehoek

“Martine is een duidelijke en rustige spreker. Ze neemt de tijd en zorgt dat iedereen aangesloten is en blijft. Ze weet op een subtiele manieren te sturen, waarbij je zonder dat anderen het erg in de gaten hebben, wel heel strak tijd en voortgang in de gaten houdt. Het is heel prettig dat bijeenkomsten dan strak verlopen en op tijd eindigen (wat makkelijker lijkt dan het is).”

Suzanne Welbergen, UWV

Een goed gesprek met de benen op tafel over ambities voor de verre toekomst van je gemeente? Dat kan in de politieke arena van een grote gemeenteraad zomaar een kakofonie worden waarin haantjes de voorste het meeste aandacht krijgen. Door de vorm die Martine adviseerde kreeg het gesprek in de raad van Apeldoorn over 2040 juist een mooie balans. Ieders kleur was zichtbaar, ook letterlijk door haar idee voor een collage van inspiratiebeelden vanuit elke partij. Mede dankzij de inzet van Martine voor deze dialoog, is het de raad gelukt om ons ambitiedocument 2040 een maand later vast te stellen. Dit is de kapstok voor de richtingen waarin Apeldoorn zich ontwikkelt.

Carlo Spijk, Gemeente Apeldoorn
Ga naar de bovenkant